sunnuntai 2. elokuuta 2015

POSTCROSSING

Ihanaa elokuun alkua kaikille! Nyt kun elokuuhun on siirrytty, niin sehä tarkoittaa pääasiassa sitä, että syksy lähestyy ja koulu alkaa pian. Toivottavasti olisi vielä helteitä tässä elokuussa, että saisi nauttia niistä ennen kun täytynee mennä koulun penkille. Mutta mistä tulin tänään postailemaan, aiheena on postcrossing. Multa on toivottu postausta jokunen aika sitten liittyen postcrossaukseen. Päätin nyt toteuttaa muutaman ihanan lukijani toiveen. Toivottavasti tästä "harrastuksesta" innostuu moni muukin! :) Itse ainakin olen niin koukussa, että tsiisus.

Mitä tämä postcrossing sitten on?
Lyhyesti sanottuna se on kansainvälinen korttirinki, jonka perusideana on lähettää ja vastaanottaa postikortteja. Postcrossing toimii https://www.postcrossing.com/ nettisivun kautta. Sinun pitää rekisteröityä sinne käyttäjäksi. Sivusto ei maksa mitään, ainoat kulut joita sinulle tästä harrastuksesta aiheutuu on ostamasi postikortit ja korttiin tarvittavat merkit. Täällä kyseisellä nettisivulla sinulle arvotaan osoite ja maa, minne sinun pitää lähettää kortti. Korttiin voi kirjoittaa mitä vain (ei suomeksi). Sitten myös kyseiseltä sivulta arvotaan tietynlainen koodi, joka sinun pitää laittaa lähettämääsi postikorttiin. Kun kortti saapuu kyseiseen maahan, niin vastaanottaja siellä päässä rekisteröi sinun lähettämän kortin sillä koodilla (tuolla nettisivulla). Samalla hän voi laittaa pienet kiitokset sinulle kortista, tämä viesti tulee sinun sähköpostiin. Sillein näet, että kortti on saapunut perille. Sitten kun korttisi saapuu perille johonkin maahan, niin sinun oma osoite arvotaan jollekin henkilölle johonkin maahan ja hän lähettää sinulle kortin. Myös heidän lähettämissä korteissa on koodi ja samoten sinä rekisteröit tuolla nettisivulla kortin sillä koodilla. Hyvin yksinkertaista ja mukavaa hommaa!
Laitan tähän nyt muutamia kortteja, joita minulle on saapunut, tässä ei ole todellakaan kaikki. 

Ylempi kortti: Taiwanista
Alempi kortti: Yhdysvalloista

Ylin kortti: Canadasta
Vasemman puoleinen kortti: Taiwanista
Oikean puoleinen kortti: Ranskasta

Molemmat kortit Venäjältä

Kaikki tässä postauksessa näkyvät kortit on tietenkin minulle saapuneita postikortteja, jotkut hienoimmat vaan halusin eritellä noista kasoista. Kaikenlaisia kortteja siis liikkuu. Tätä harrastusta ei kannata ollenkaan vierastella sen takia, jos ei osaa englantia. Minäkään en osaa. Silti tämä on mukavaa. Korttiin ei tarvitse koskaan kirjoittaa pitkästi. Nyt ei muuta ku kortteja lähettelemään ja ensiksi rekisteröitymään kyseiselle nettisivulle. ;)

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä mukavalta harrastukselta! :) vois itekki kokkeilla.

  VastaaPoista
 2. Itse liityin kanssa tuonne sivustolle, mutten ole vielä saannut aikaiseksi lähettää yhtäkään korttia. Pian ehkä voisi aloittaa paremmin kokeilemaan :) Tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniiiin, kiva!! :) joo kannattaa ihmeessä kokeilla.

   Poista
 3. Mun blogista löytyis sulle haaste :)

  http://paula-thewolf.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
 4. Oi itse harrastin postcrossingia vielä noin vuosi sitten, mutta innostuin siitä aina vähän liikaa kerralla ja lopulta se into sitten lopahti. Aika jännää et oon harkinnu täs viime vikkojen sisällä et aloittaisin sen taas uudestaan. Tää postaus vaa lisää mun intoa alottaa uudestaan! :D

  maaria-puravida.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on kyllä tosi kivaa hommaa. :D Kannattaa ihmeessä jatkaa jos vaan on vähänkään kiinnostusta vielä!

   Poista
 5. oho empä ooo ikinä kuullutkaan :o kiinostas kokeilla kyl..voisitkoha näyttää käytännössä mite toi homma pelaa sit jos tuut tänne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä ihmeessä kokeilla, ihan parasta ;-)

   Poista