lauantai 7. maaliskuuta 2015

WHAT I'M AFRAID?

Mä yleensä postaan kaikkea positiivista, mutta nyt aattelin kuitenkin tehä postauksen asioista, joita minä pelkään. Niitä ei löydy kovin montaa (onneksi), mutta pahimpia pelkojani ikinä..

1. Rokotuspiikit ja myös yleisesti rokottaminen
Hyi, vihaan kun mulle laitetaan jokin rokote tai vaikka otetaan verikoe. En pysty ollenkaan kattomaan kun se neula pistetään verisuoneen. Tulee ihan kylmänväreitä, kun edes ajattelee koko asiaa. Mua jännittää aina mennä verikokeeseen ja hyvä etten itke päivää ennen kun mun pitäis sinne mennä. Ja myös tähän kuuluu pelkästään sormenpäästä otettava hemoglobiini, voi olla vähän hassua, mutta mua se ei naurata kyllä ei sitten yhtään. Vielä enemmän tulee kammo verikokeisiin kun kerran olen lähestulkoon pyörtynyt sen ottamisen jälkeen.

2. Korkeat paikat
Tää pelko mulla ei enään oo niin paha, kuin joskus. Oon aina pelännyt korkeita paikkoja, mutta silti huvipuistossa on ihana mennä kaikkiin korkeisiin laitteisiin. Tosin niissä mä pelkään, että tipahdan sieltä korkealta alas. En ollenkaan tykkää mistään näköalatorneista, koska ne menee niin korkealle ja vieläpä niin hitaasti, kamalaa jos tulisi joku vika ja sitten jäisikin sinne ylös, hyi.

Pikkuhiljaa onneks oon nyt tottunu iän myötä kaikkiin korkeisiin paikkoihin, mutta on se silti inhottavaa kävellä vaikka esimerkiksi suomenlinnan jossain raukioilla kapeilla teillä, hyvä ettei tipahda sieltä alas..

3. Hämähäkit ja muut ällöttävät ötökät
Hyi, ällöjä. Siitä sen näkee, että en uskalla edes paperilla liiskata pelkkää hämähäkkiä. Meillä kotona joskus porukoilla oli hämähäkki sisällä, ja sitten kun sitä ei ehtiny ottaa pois, niin se pääsi jonnekin karkuun, eihän sitä uskalla edes nukkua, ennenkuin sen löytää. Ois kauheeta herätä siihen, että hämähäkki kävelee naamalla, yäk. Ja muutkin ötökät on inhottavia.

4. Läheisen menettäminen
On ikävää menettää läheinen ihminen, tai vaikka ei olekaan kovin läheinen, niin silti vihaan hautajaisia. Niitä onneksi ei ole nyt pitkään aikaan ollut. Kauheinta on menettää nuori ihminen.. Hyvä ystävä, serkun lapsen äiti, jonka olen joutunut menettämään, en halua edes ajatella. Pelkkä ajatus kammottaa. Olen joutunut menettämään kaksi ukkia aikoinaan, mutta nyt pelottaa, että joutuu menettämään mummitkin, joskus se on odoteltavissa, mutta ei, mummit on mulle nin rakkaita, kuten muutkin läheiset. 

5. Vakavasti sairastuminen
Kauheeta ajatella, että itselle tulee joku vakava sairaus, josta parantuminen on lähes mahdotonta. Pelkään, että minulle tulee joku syöpä, vakavin pelko sairauksista.. Oikeastaan edellinen liittyy tähän kans vähän, että joku läheinen sairastuu vaskavasti ja sen takia joutuu menettämään kokonaan. Tulee ihan kylmänväreitä tästäkin. Onneksi en monesti mieti näitä mun pelkoja vaan annan niiden olla.

6. Lapsettomuus
En halua edes ajatella tätä kohtaa... Olisi niin hirveätä, jos jossain vaiheessa elämää paljastuisikin, että ei voi koskaan saada lapsia, tai joku siihen littyvä sairaus, ei, en halua ajatella. 

Osa näistä onkin vähän ismopia asioita, mutta koitan elää niiden kanssa.
Löytykö näistä kuudesta myös jotain teidän pelkoja?

14 kommenttia:

 1. tosi kiva postaus, ja mielelenkiintone. ite samaistun täysin tohon vitoseen!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus :) Itsekin pelkään just noita kolmea viimeistä joita mainitsit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Jep, nuo on varmasti aika yleisiä pelkoja kullakin..

   Poista
 3. Kiva vähä erilaine postaus :) Miulla on kans piikkikammo ja vähä pahemmanlaatune sellane.
  Tykkään muutenki blogin ulkoasusta ja sun kirjotus tyylistä !


  http://pikkumhyy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Oi ei samaistuin noihin piikkeihin!:D Hyi kamala kuvakin sai aikaa kylmät väreet!
  chocolateye.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä postaus :) Sulla on monia samoja pelkoja kuin mulla!

  VastaaPoista
 6. Joo piikit on hirveitä.. samoin tuo läheisen menetys ja vakavasti sairastuminen :C

  VastaaPoista
 7. Samaistun tohon ykkös kohtaan! Hyi kamala kaikki rokotuspiikit, melkein viikko sitten tihrustin itkua kun sain uuden jäykkökouristusrokotuksen! Ja vieläkin käsi siitä kipee :s iy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo hyi, piikit on ihan inhottavia... en tiiä, mutta en varmaa koskaa totu niihin. :s

   Poista