lauantai 25. huhtikuuta 2015

LEIJONANHARJASKANIMME

Mä ajattelin postailla nyt vähän enemmän tuosta meidän pikkuisesta kanista. Mulla löytyy siitä yks postaus jo täältä blogista, mutta siinä lähinnä kerroin että miksi päädyttiin juuri kaniin ja vähän tietoa vain Oscarista. Nyt ajattelin kertoa tuosta karvapallosta vähän enemmän. Mitä hän tykkää syödä ja miten on viihtynyt täällä meillä. Voin sanoa, että en vaihtais Oscaria missään nimessä pois, on niin suloinen tapaus. No mutta asiaan.

Tämän pikkuisen herran nimi on Oscar ja hän on piakkoin kymmenen kuukauden ikäinen. Kuitenkin aikuinen jo suunnilleen 7-8kuukauden iässä. Rotu on leijonanharjaskani, niinkuin otsikosta voi päätellä. Oscarin ostimme akvaariosoppi eläinkaupasta täältä Oulusta. Viime syksynä minulla tuli hirveä hinku saada jokin lemmikki. Halusin jonkun pienen, mutta en kuitenkaan hamsteria. Yksi päivä viime syyskuussa mentiin Jonin kanssa eläinkauppaan ja tarkoitushan ei ollut sillon vielä mitään ostaa, vain katsella. Mutta jostain syystä tämä karvapallo tarttui meidän mukaan ja tietenkin kaikki tarvikkeet kuten häkki, ruokakuppi, heinää, pallo, vessa-astia, harja/kampa, kuljetustusboksi ja pelletti ruokaa. Tärkeimmät joilla sitten pääsi alkuun. Hyvä juttu oli kans se, kun Oscar oli eläinlääkärin tarkastama ja rokotettu, niin tiesi ainakin että kaikki on hänellä hyvin. Yllättävän paljon meni rahaa tuolloin ensimmäisellä kerralla tuonne kauppaan, mutta nyt jälkeenpäin kun ajattelee, niin on tuon pito mun mielestä edullista. Oscar oli ihmeissään ekapäivinä kun meille tänne tuli. Tykkään todella paljon juoksennella ja olla vapaana. Meillä se onkin täällä asunnossa aina irti, kun jompikumpi ollaan vaan kotona. Ei mulla tulis mieleenkään, että pitäisin sitä häkissä, jos itse olisin kotona kuitenkin. 

Oscar tykkään todella paljon tästä pelletistä. Tämä on akvaariosopin omaa pellettiä, jota ne oli antanu siellä myös pupuille, niin päätimme ostaa sitten tätä samaa ja tästä se tykkää kyllä kovasti! Vielä kun Oscar ei ollu täyskasvuinen, niin annettiin aina aamulla ja illalla, kaksi kertaa päivässä, puoli desiä kerralla. Mutta nyt kun on jo aikuisen koossa, niin annetaan vain kerran päivässä, aamuisin. Ihan tarkkoja kellonaikoja meillä ei ole, mutta suunnilleen siinä 9-10 välillä. 

Lisukkeeksi Oscar tykkää syödä aina omenaa, porkkanaa, kuivattua banaania ja näkkäriä. Näitä annetaan aina vähän milloin sattuu. Omenaa yleensä kuuden kieppeillä illalla ja porkkanaa saa vähän myöhemmin siitä sitten pienen palan. Banaania ja näkkäriä aina silloin tällöin. Mutta näkkäriä me ei todellakaan anneta kerralla nuin isoa palasta mitä tuossa kuvassa, otin vaan tuommosen tähän kuvaan. Näkkärissä on niin paljon suolaa, niin ei saa antaa paljoa kerralla. Nuita banaaninpalojakaan ei anneta kerralla montaa, koska niissä on suosituskin vain pieni määrä. 

Ja mikä sitä Oscarin pääruokaa, no heinä tietenkin. Meillä on sille tuommonen heinäverkko (vai millä nimellä sitä kutsutaankaan) häkissä. Pääasiassa syö öisin heinää, mutta toki aina päivälläkin välillä. Tämä heinä on kyllä todella edullista, taitaa Prismassa olla parin euron kieppeillä tämä kilon säkki. Kestää kuitenkin yllättävän pitkään yhdelle kanille. 

Ja Oscarin juomaa on vesi. Alussa meillä oli tuolla häkissä sekä juomapullo, että tuo kuppi, mutta ei alkanut oikein juomaan siitä pullosta. Sitte jätettiin vaan tuo juomakuppi. Mä koitan vaihtaa siihen tuoretta vettä montakin kertaa päivässä. Monesti sieltä vedestä saattaa löytyä heiniä, tai vaikka papana. 
Kaikinpuolin aivan suloinen tapaus. Yöllä pupu on meillä aina häkissä, mutta tosiaan päivällä aina irti. Ja on kyllä sisäsiisti, osaa tehdä tarpeensa oikeaan paikkaan. Joskus muutama papana löytyy sieltä sun täältä, mutta se nyt on pieni osa sitä, jos kuitenkin suurimmanosan osaa tehdä sinne minne pitääkin. Olihan siinä alussa opettelemista, mutta onneksi oppi yllättävän nopeasti. Välillä Oscar saa ihmeellisiä juoksukohtauksia, mutta oletan sen vaan niin, että tykkää siitä kun saa juoksennella irti. 

Tämmönen kani meillä asustaa, eipähän ainakaan oo tylsää ku kattelee tuota hupsua. Mukavasti piristää aina huonoakin päivää. Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

15 kommenttia:

  1. Oscar on kyllä tooooosi suloinen ♥ Tulee itsellekkin taas pupukuume, joskus oli aikeissa hankkia, muttei sitten kuitenkaan uskaltanut ottaa vastuulleen söpöläistä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, se on kyllä! ♥ Kanin hoitaminen on sinänsä iha helppoo ja simppelii :--)

      Poista
  2. Söpö pupu kyllä <3 itsellekin ois kiva, mutta ei ehkä käy, kun on metsästyskoirakin :D

    VastaaPoista
  3. tosi suloinen oscar <3 tosi kiva idea tehä tämmönen postaus :) mulla lemmikki kuume nousi taas ylös päin :D en vain osaa sanoa millaisen lemmikin haluaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekkin ;-) <3 hihhi, lemmikit on kyllä niin ihania!

      Poista
  4. Kiitos, käympä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  5. tosi kiva postaus, kiva lukee tällästä vähä erilaista! ja aivan ihanan söpö kani!:3

    VastaaPoista
  6. Oscar on niin hupsu <3 harmi kun tänne ei saa oikee hommata lemmikkiä :-( tosin ei mulla olis nyt oikeen vielä varaakaan.. mutta kyllä varmaan tulevaisuudessa sit ku muuttaa tästä nii hommataa joko kissanpentu tai pupu kans ois kiva :-3 onneksi on osku vielä jota voi käyä aina välillä paijaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihh se on :-) oiii kissanpennut on niin ylisöpöjä, ja oikeestaan kaikki pikku pennut, oskuuuu <3

      Poista
  7. Miten oot saanu tekstin ja kuvat samanlevyisiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ku teen postausta ni tasaan tekstin molempiin reunoihin. Enkai mä sen eteen muuta tee :)

      Poista
  8. Onko sulla ikinä todettu mitään lukihäiriötä? Tuli vaan mieleen kun sulla on aika paljon kirjotusvirheitä ja outoja lauseita blogissa... :)

    VastaaPoista