keskiviikko 27. elokuuta 2014

FRANCE OSA 1


Mahdottoman onnistunut ja ihana ranskan reissu takana. Näitä kuvia ei voi muuta ku hymysuin katella. Niin paljon jäi muistoja sydämeen. Kaipaan niin paljon takaisin sinne lämpimään ja aurinkoisen vuoristoon sekä kaupunkiin. Lensimme saksan kautta Geneveen jossa meitä oltiin vastassa. Saatiin oikein lämmin vastaanotto. Alku reissusta me mentiin pieneen vuoristoisen kylään, nimeltä Injoux. Ah, ne vuoret, niiiiin mahtavia! Päästiin käymään myös kävelemässä vuorilla, mahtavat maisemat. Matkan varrella kävellessämme oli myös maatila joissa oli paljon lehmiä. Myös tapasimme aaseihin joille syötimme mm. omenaa. Sinne taisi meiän eväät mennäki. :P "tutustuimme" myös pienen kaupungin muihin nuoriin. Se vain tuli huomattua että he ei kovin paljoa puhunut englantia. Muutamat lauseet kuitenkin heiltä tuli ekana: "mikä sun nimi on?", "minkä ikäinen olet?", "onko sulla poikaystävää?". Näistä nuorista suurinosa oli poikia. Kuusitoista vuotiaita. Ihan söpöjä. :3 
Ette oikeasti tiedäkään, että kuinka paljon kaipaan takaisin ranskaan. Mutta mikä estää menemästä joku vuosi uudelleenkin. Lyoniin siirryimme noin viikoksi. Sieltä pääsimme paremmin ja enemmän shoppailemaan, koska asunto jossa yövyimme oli ihan keskustassa. Käytiin yhtenä päivänä yhdessä kauppa keskuksessa shoppailemassa päivä, sen jälkeen jalat kyllä huusi hoosiannaa. Toisena päivänä shoppailtiin ja kierrettiin pelkästään Lyonin keskustassa. Kaikkea kivaa tuli löydettyä ja vähän liikaakin. Pääasia että sai kaiken mahtumaan laukkuun mukaan. Se tuli kans huomattua että ranskassa on aivan mahtavaa jäätelöä. Onneksi suurinosa päivistä oli aurinkoista, että sai nauttia auringosta ja lämmöstä oikeen kunnolla. Sateella keksi kyllä muutakin kivaa tekemistä, kuten kortinpeluuta yms. Loppureissusta me sitten taas mentiin muutamaksi päiväksi takasin Injouxiin. Siinäpä se reissu sitten hurahti. Illalla oli aina ihanan pimeää, niin ammuimme porukalla raketteja pariinki otteeseen. :3 Sitten tultiin takasin Helsinkiin myös saksan kautta jossa jouduttiin neljä tuntia oottamaan että meidän lento lähtee. Hyvin saatiin aika kulumaan juodessa ilmaista kaakaota jota Lufthansa lentoyhtiö tarjosi ja korttia pelaillen. 
Käytiin paluumatkalla Lyonista injouxiin lintupuistossa. Kuulemma Euroopan suurin lintu puisto. Olihan sekin mahtava kokemus, siellä vierähti useampi tunti nopeasti. Mutta siitä kerronkin seuraavassa listauksessa sitten. En halunnu sotkea kaikkia asioita yhteen postaukseen ettei tulisi liian sekava. 

Ens kertaan siis. :)

2 kommenttia:

  1. Sulla on kiva blogi ! Tykkään ulkoasusta, vaikka se onkin valkoinen. Banneri on kiva, vaikka voisihan se vielä parempikin olla. Kuvat voisi olla hieman laadukkaampia. Mutta ne ovat sopivankokoisia. Osaat kirjottaa hyvin. Ja oot tosi nätti ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi! Sen takia kuvwtkin on huonolaatuisia koska jää on otettu pelkällä digikameralla, normaalisti kuvaan järkkärillä. :--)

      Poista