tiistai 2. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA

Tämän päivän postaus liittyy kiusaamiseen. Mä en ole koskaan sietänyt jos jotakuta kiusataan. Oon huomannu blogeissa pyörivän kampanjan nimeltä SINÄ LOUKKASIT MINUA. Halusin ehottomasti tulla tähän mukaan, koska minun mielestä tämä on todella tärkeä aihe itse kullekin.

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin. 

Kaikki nämä kommentit ovat totta. Nykyään kiusaamista on niin paljon ja siihen alentuvat aikuisetkin. Millä tämä saataisiin loppumaan? Netissä kiusaaminen on yleistä, on helppo laittaa blogiin ilkeitä kommentteja, näitä on varmasti jokainen bloggaaja joskus saanut. On oma valinta aloittaa pitämään julkista blogia, johon kuka vain voi kommentoida, mutta silti meidän ei tarvitse kaikkea hyväksyä.

Toivotaan, että tästä kamppanjasta olisi edes vähän apua ja saataisiin kiusaajien silmiä avattua.

Tähän loppuun vielä mukana kampanjassa olevat blogit (blogin nimeä painamalla pääset blogiin):
A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää hetkessä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Erin Linnea  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  - Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  - Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  Kat von Yvon  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kolme pientä porsasta  -  Kommammaa  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marika's  -  Marjukka Katariina  - Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My FairytaleMy life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  -  Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  - Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Petran; Minä ja me  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  - Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  - Ruusumäki  -  Ruusun tuhkaa  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Taloni maalla  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Villa Tuta  -  Vähäx vaikeeta?  -  Waldgeistory  - Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

11 kommenttia:

 1. En ole koskaan ymmärtänyt miten jotkut voivat kommentoida tuntemattomien ihmisten blogeihin (ja muuallekkin netissä) todella ilkeästi. Ja sitten vielä perään saatetaan puolustukseksi laittaa, että bloggaaja itse on valinnut kirjoittaa netissä ja niin ollen täytyy hyväksyä negatiiviset haukkuvatkin kommentit, wtf!?

  Itse en ole onneksi saannut vielä yhtäkään negatiivista kommenttia blogiini (*koputtaa puuta*), mutta tälläinen postaus on kyllä tärkeä ja antaa ajattelemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa. En koskaan ole juuri ymmärtänyt tuota, että miten voidaan kommentoida netissä ylipäätään niin ilkeästi toiselle.. Mullekaan ei ole tullut negatiivia kommentteja, mutta halusin julkaista tämän postauksen blogissani, koska nimenomaan tämä aihe pistää kyllä miettimään. Varmasti moniakin. :)

   Poista
 2. Tää on oikeesti tosi tärkeä aihe! Hyvä että oot lähteny mukaan tällaseen! Ihmeen hyvin olen itse säästynyt negatiivisilta kommenteilta, mutta olen nähnyt tosi paljon haukkumista blogien kommenteissa! Sulla on kiva blogi!


  RadiancePaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon niin samaa mieltä sun kanssa! en vaan voinu olla lähtemättä mukaan, koska tää koskettaa mua ihan sydämeen asti. Vaikka itsekin olen vielä säästynyt negatiivisilta kommenteilta. Kiitos Milla. :-)

   Poista
 3. Mä luin noita kommentteja jo aiemmin jostain blogista ja mietin, että miten joku oikeasti kehtaa sanoa toiselle, ventovieraalle noin rumasti ja epäkunnioittavasti? Tulee ihan kamalan paha mieli noiden puolesta, joille joku on noin kamalasti kommentoinut, ihan hirveetä! Mä en ite ole ikinä onneksi saanut blogiin negatiivisia kommentteja, mutta voin vaan kuvitella, mitä tollanen kommentti tekee.

  Loppuun vielä pakko mainita, että tällä sun blogilla on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kiva ulkoasu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä oon sun kans! Mulla jo tulee hirveen paha mieli siitä ku aattelin koko juttua, että miten joku voi niin pahasti kommentoida toiselle blogiin. Mulla itsellenä ei tulis edes mieleenkään tehdä vastaavaa. Mutta kiitos paljon Erika. :-)

   Poista
 4. Tosi kiva kun näin moni on jo osallistunut tähän kampanjaan! En itsekään voi sietää kiusaamista joten ehkä minunkin pitäisi tämä toteuttaa. Tykkään myös paljon tosta postauksen otsikon likkiefektistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä osallistua, ei ole minun mielestä ollenkaan turhaa jos osallistuu vaan mukaan. :-) Kiitos Jenni!

   Poista
 5. Tämä kampanja on oikeesti niin hyvä! Varsinkin jos on itse ollut kiusattu, niin kyllä tietää kuinka paljon rumat kommentit loukkaavat. Pitää oikein kysyä, miten päsee mukaan tähän kamppanjaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä! Mä näin Tipulassa blogissa (http://tipulassa.blogspot.fi/) ilmoituksen jossa tämän blogin kirjoittaja etsi tähän kampanjaan ihmisiä mukaan, niin hänelle ilmoitin haluavani mukaan. :) Niin helposti ja nopeasti se kävi!

   Poista
 6. Kiva, että tulit mukaan kampanjaan! :) Toivottavasti edes joku on tämän myötä pohtinut nettikäyttäytymistään ja vieläpä muuttanut sitä positiivisempaan suuntaan!

  VastaaPoista