keskiviikko 25. helmikuuta 2015

ONE OF THE BELOVED HOBBY

Mä tulin nyt teille kertomaan mun yhestä rakkaasta harrastuksesta, jota oon harrastanu jo useita vuosia ja en tahdo koskaan luopua tästä! Kyseessähän on kirjeenvaihto, joo luitte oikein, se mahtava, ihana ja paras etanaposti. Mikä onkaan sen ihanampaa kun postiluukusta tipahtaa ihanien kirjeystävien kirjeitä. Joskus pienenä harrastin ekan kerran kirjeenvaihtoa ja sitten suunnilleen vuodesta 2009 oon harrastanu aktiivisesti. Eli syksyllä tulis täyteen sellaset kuusi vuotta. 

Mä oon vastaanottanu tänä aikana satoja kirjeitä ja oikeesti valehtelematta mulla on tallessa melkeimpä kaikki. En todellakaan alkanu kuvaamaan kaikkia, joten otin malliksi vain muutaman. En oo ainuttakaan vastaanotettua kirjettä nakannu roskiin tai vastaavaa, koska ne on mulle älyttömän tärkeitä! Niitä on mukava lueskella jälkeenpäinkin.
Mulla on myös satoja kirjepapereita, tässäkin kuvassa vain muutama. Tietenkin minulla on aluksi ollu vain pari kirjekaveria, joiden kanssa olen kirjoitellut. Kun aikaa on menny eteenpäin, niin olen halunnut useamman lisää. Tällähetkellä kirjottelen aktiivisesti suunnilleen kymmenen ihanan ihmisen kanssa! Eripuolelta suomea. Kyllä, minulla riittää aikaa kirjoitella kaikkien kanssa ja vieläpä siihen käydä töissä ja muissa harrastuksissa, sekä koittaa yrittää pitää tätä blogiakin pystyssä. Mä oon varma jo tässä vaiheessa, että en kyllästy kirjeenvaihtoon koskaan. 

Omistan ison kasan postimerkkejä ja jonkunverran erilaisia tarroja. Tykkään koristella kuoria tarroilla ja on kiva valita aina minkä postimerkin laittaa. Ostan aina sillontällön lisää postimerkkejä jemmaan. 

Ja sitten tietenkin kans yks tärkein on se, millä kirjoitetaan. Itse käytän tosi paljon stabiloita, jonka huomaa kyllä kun kynät kuluu paljon. Joutuu varmaan kohta ostamaan taas uusia. Kaikki ei välttämättä ymmärrä, että kuinka tärkeää etanapostin kirjoittelu on mulle, mutta rakastan tätä kyllä koko sydämmestäni. En todellakaan luettele kirjeenvaihtoa ainoastaan lapsien/nuorten hommaksi, ihan yhtä hyvin aikuisetkin voivat sitä harrastaa ja minä teen varmasti tätä niin kauan kun vaan jaksan ja innostusta riittää! Vielä ainakaan ei ole yhtään innostus lopahtanut. :)

Harrastaako teistä kukaan perinteisen etanapostinkirjoittelua?

Ainiin, sekin piti vielä sanoa, että vaikka postimaksujen hinnat kokoajan nousevat, niin en todellakaan aio siitä syystä lopettaa kirjeenvaihtoa tai vähentää ja karsia joitakin pois. Vaan aion yhtälailla lähetellä kaikille kirjeitä ja kortteja! Nyt onneksi ei ollu helmikuun alussa kuin 10sentin nousu yhteen merkkiin. 

Uutena harrastuksena olen myös ottanut postcrossailun, se on aika mielenkiintoista mun huonosta kielitaidosta myöten, mut kivaa sellaista. 

8 kommenttia:

 1. Kirjekaverointi oli ihan paras juttu silloin vuosia sitten, kun sitä harrastin! Kaikki tosin jossain vaiheessa lopetti mulle kirjoittamisen, mikä harmitti aina ihan sikana, kun oli pakko todeta että ei sitä kirjettä nyt koskaan oo tulossa :( Tällä hetkellä mulla on muutama kirjekaveri - tosin sähköpostin kautta - eri puolilta maailmaa, on ollut tosi jännä kokemus tutustua ihmisiin näinkin. Ja postcrossingia ois kans joskus mielenkiintoista kokeilla - saa nähdä saanko koskaan aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se kyllä on aivan mahtavaa! itse tykkään niin paljon vieläkin :) kannattaa ihmeessä kokeilla joskus postcrossausta, siihen jää helposti ainaki koukkuun ;)

   Poista
 2. muistan kun aikoinaan luin kirjeenvaihtoilmoituksia nuorten lehdistä, mutta en koskaan itse saanut kirjeenvaihtoystävää! nyt jälkeenpäin harmittaa, mutta kyllä välillä kirjoitan parhaalle ystävälle toiselle puolelle maailmaa ja isovanhemmilleni Suomeen - täytyisi vain kirjoittaa aktiivisemmin. Tää oli tosi kiva postaus!

  http://infinnish.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjeenvaihto on kyllä tosi ihanaa! Mulla ei vielä ole mistään muusta maasta kirjeenvaihtoystävää, mutta kokoajan on hakusessa, koska ois ihanaa parantaa kielitaitoakin sillä, että kirjoittelee muuhun maahan. :) kiva että tykkäsit!

   Poista
 3. Minä harrastan välillä säännöllisestikin kirjekavereilua! Nyt on ollut hakusessa hyvä kirjekaveri jonkun aikaa. On se vaan paljon kivempi saada postia kuin sähköpostia/pikaviestiä. <3
  Ihana toi teidän kani muuten!! <3 Niin söpö ja pörröinen ja pieni ja ihana! <3 <3 Haluisin niin paljon jonkun pörröisen lemmikin - mut mies haluais vaan koiran jos jonkin ja mä taas aivan irrationaalisesti pelkään niitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjekavereilu on kyllä ihan huippua! Ja niin totta, että on ihan mahtavaa saada ihan perinteisiä kirjeitä. :--) Ja kiitos, tuo karvapallero on kyllä semmonen ihanuus! <3 Haha, sitte se on vähän hankalaa, jos ei pääse yhteen lemmikin suhteen, että mikä hankittais. :D

   Poista
 4. Apua, olipa ihana bongata muutama miun lähettämä kirje tuolta joukosta :')

  VastaaPoista